ابنيه/ گنبد گبري برج سنگي
تاریخ انتشار: 94/07/19 13:21
سيناپرس/ اين برج سنگي که به گنبد گبري معروف است ، در حدود 15 کيلومتري شمال غرب فيروزکوه و در روستاي طارس واقع شده است . بر اساس بررسي کارشناسان ، قدمت اين بنا به قرون هفتم و هشتم هجري قمري باز مي گردد . اين برج بر روي تپه اي کم ارتفاع واقع شده و از لاشه سنگ و ملاط ساروج و گچ ساخته شده است . بدنه بنا در طول تاريخ بارها مرمت شده ولي باز هم بر اثر عوامل جوي و گذر زمان به بنا آسيب رسيده است . بناي گنبد به صورت هشت ضلعي بوده وهيچگونه تزئيني در آن ديده نمي شود . در ورودي بنا از ضلع جنوب شرقي است و دور تا دور بيروني بنا را بتون سيماني ريخته اند . گنبد بنا مخروطي بوده و متاسفانه راس آن تخريب شده است . داخل بنا سه طاقچه در اضلاع جنوب ، غرب و شمال شرقي وجود دارد . کتاب آثار تاريخي فيروز کوه ضمن توضيحاتي در مورد بنا اين برج سنگي را بنايي از بناهاي قرون هفتم و هشتم معرفي مي کند . در صفحه 264 اين کتاب چنين مي خوانيم : « در فاصله پانصد متري شمال امامزاده احمد و محمد ، بقاياي برجي سنگي وجود دارد که در قسمت نماي بيروني آن فروريختگي هايي در طول ايام ايجاد شده است . اين بنا ، " برج سنگي " يا " گنبد گبري " ناميده شده و بر روي تپه کم ارتفاعي قرار گرفته و چند ضلعي است . تمام مصالح برج از سنگ لاشه و قلوه سنگ با ملاط ساروج و گچ است . فرم مصالح آن نشانگر بنايي است از قرن هفتم و هشتم هجري قمري و آثاري از تعميرات جزئي در دوران هاي بعدي بر روي آن مشاهده مي شود . نماي برج از بيرون و داخل هشت ضلعي است و ترکيب آن از کف تا نوک گنبد يکسان است . روي ديواره هاي داخلي ، جز چند طاق نماي ساده و نورگيري در سقف ، تزئينات خاصي وجود ندارد . ورودي برج در سمت جنوب شرقي بنا قرار داشته و داخل آن در حال حاضر گاو نگه داشته مي شود . پوشش برج شامل گنبدي است که در راس اضلاع هشت گانه آن شکل گرفته و نورگير دايره اي شکلي در ميان گنبد ، نور داخل برج را تامين مي کند . نماي داخل برج بدون تزئين بوده و چند جاي آن صدماتي ديده که موجب تخريب آن شده و عمداً صورت گرفته است . » اين بنا به شماره 2936 و در تاريخ 20 / 9 / 1379 به ثبت رسيده است .
: بينظيرترين شگفتيهاي طبيعت در جهان
: طبيعيترين استخر آبي جهان!
تاریخ انتشار: 94/07/18 20:53
توريسم آنلاين/ در نزديکي پارک ملي "چاپادا" واقع در برزيل،منطقه اي به نام "واله دا لوآ" وجود دارد که در حقيقت يک استخر طبيعي است. سنگ و صخره هاي صيقل يافته از طبيعت ،استخرهاي طبيعي و مسيرهاي آبي که مانند سرسره هاي پارک آبي کاربرد دارند ، "واله دو لوآ" را در سالهاي اخير به منطقه اي توريستي تبديل کرده است. نام اين منطقه به معناي "دره ماه" که نامگذاري آن به دليل صافي سنگ ها بوده و در طول سالها بر اثر جريانهاي سيلي و برخوردهاي آبي پديد آمده است. با وجود جالب بودن اين منطقه نه تنها گردشگران خارجي بلکه هنوز برخي از برزيلي ها هم از اين منطقه بي خبرند.
فتوگردي/ روستاي گويله مريوان
تاریخ انتشار: 94/07/19 8:3
آژانس عکس همشهري/ روستاي گويله در 20 کيلومتري مسير مريوان به سقز يکي از مسيرهاي گردشگري عاشقان طبيعت مي باشد که بدليل ابشاري بلند در حدود 50 متر ارتفاع که فصلي مي باشد و همچنين پوشش جنگلي عالي اين منطقه و همچنين بافت و معماري روستا روستاي گويله را يکي از مقاصد گردشگران نموده است متاسفانه در چند سال گذشته اين روستا بدليل بيکاريو نداشتن شغل مناسب جوانان و درامد کمتر نسبت به شهرنشينان و نبود امکانات اموزشي و بهداشتي بيشتر ساکنان ان به شهر مريوان مهاجرت کرده اند بصورتي که نصف خانه هاي روستا خالي از سکنه مي باشد
آمار وب سایت:
بازدید دیروز : 4184
بازدید هفته : 6753
بازدید ماه : 12927
بازدید کل : 352834
تعداد مطالب : 1032
تعداد نظرات : 253
تعداد آنلاین : 1